marți, 28 decembrie 2010

Lucifer

Despre Lucifer se arata ca a fost si el creat tot de Dumnezeu, pentru ca nu exista un alt creator in univers decat Dumnezeu. Se pare ca inainte de caderea sa Lucifer ar  fi fost si el un arhanghel, probabil egal  sau  poate  chiar  superior lui Mihail.
Domnul l-a creat desavarsit in frumusete, si spune despre el ca ajunsese la cea mai inalta treapta a desavarsirii si era plin de intelepciune. Deci Lucifer a fost perseverent, nu a ramas pe loc agnat. El nu a stagnat in cresterea sa. Iata o calitate interesanta.

El statea in Eden (bucurie, desfatare), gradina lui Dumnezeu si era acoperit cu tot felul de pietre scumpe... Astfel ni se indica statura la care Lucifer ajunsese perseverand. Timpanele si alautele se aflau in slujba lui, deci el mai avea si rolul de a se ocupa cu compunerea de cantarilor si melodiilor de inchinare care erau cantate in cinstea Domnului inaintea tronului lui Dumnezeu in adunarea ingerilor. Aceasta inseamna ca el se afla undeva in vecinatatea tronului lui Dumnezeu. Dar faptul acesta ca el statea in apropierea tronului lui Dumnezeu nu implica si participarea lui la sfaturile secrete ale lui Dumnezeu in cadrul Trinitatii. La acest sfat al trinitatii nu mai participa nimeni in afara de Trinitatea lui Dumnezeu. 
 
El a  dorit  sa  fie  ca Dumnezeu, probabil simtindu-se cumva frustrat deoarece cuiva asa mare ca el si desavarsit  nu i se permite sa intre in sfatul Trinitati lui Dumnezeu,  acolo  unde  nu  avea  acces nimeni. El sa mandrit vrand sa ii i-a locul lui Dumnezeu si in el a aparut pentru prima data in universul spiritual al lui Dumnezeu nelegiuirea prin  mandrie  acompaniata  cu  vanitate.

Cuvantul   intelepciunii  ne  spune  ca  inaitea   pieirii   merge   mandria, si  trufia  inaintea  caderii.  Iar vanitatea inseamna dorinta de afirmare  a ta  insuti  nimeni nu e mai  bun  ca  tine, nimeni nu poate face ce faci tu, numai tu esti cel care  meriti  totul, tu esti singurul  sfant  de  pe planeta si nimeni niciodata nu va fi asa bun ca tine, pentru ca  tu esti singurul, adica o vedere foarte deplasata si egocentrista.

Desi  planul  lui  Lucifer  a  esuat,  totusi  se  pare  ca  in  aceasta  confruntare  a  existat  o dezvaluire deosebita de forte, ceea ce noi numim razboi. Lucifer  nu  reuseste si acum planul sau ascuns este descoperit oficial. In consecinta el este  alungat  din  cerurile  lui  Dumnezeu  si aruncat  pe  pamant adica  undeva  in inaltimile pamantului. Numele  lui de " Lucifer" este schimbat  in  Satan  adica - adversarul - si  din  arhanghel  de lumina si de la cea mai  mare desavarsire el ajunge a fi acum, intuneric.




Eu una cred ca Lucifer chiar daca avea de toate, ii lipsea un singur lucru, dragostea, pasiunea, avea atentie, dar nu pentru cine era el pe dinauntru ci pentru ceea ce facea si ce avea, cand a ajuns la cel mai inalt prag al intelepciunii nu cred ca voia sa-i ia locul lui Dumnezeu ci voia ceva mai mult decat ce avea, nu-l interesa averea. Lucifer este un personaj complex, deoarece multi dintre noi il vedem ca pe ingerul alungat din Rai, dar eu cred ca Lucifer si Satana sunt doua personaje diferite deoarece Lucifer mai avea bunatate si dragoste pentru ceilalti si suferea pentru ca nu primea inapoi acelasi lucru.   

16 comentarii:

  1. eu nu pot sa zic de cat ca inca mai cred ca lucifer are dragoste in el si in sufletul lui amin :)

    RăspundețiȘtergere
  2. daca are dragoste atunci sigur nu ii e impartasita,asa e legenda si asa o sa ramana pentru majoritatea care ii cheama "Lucian".Lucianii sunt inchisi in ei pana gasesc persoana deosebita pentru ei si atunci tot nu o pot avea deoarece persoana "potrivita"pentru luciani e mai "sus" decat ei ,deci nu o pot avea,din pacate....

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta asa-i, majoritatea cauta dragostea si viseaza la ceva ce nu pot avea, dar nu numai ei, toti visam la ceva ce nu putem avea, numai ca am invatat sa lasam de la noi si sa mergem inainte. Daca stau si ma gandesc mai bine, toti avem un pic din Lucifer in noi chiar daca noi nu realizam acest lucru. Si noi ca si el ne dorim confort, iubire, lucruri frumoase, bani, lucruri marunte pe care noi credem ca ne vor ajuta. Eu sunt om, nu's Dumnezeu sau Satana si ca orice muritor vreau sa duc aici pe pamant o viata fara griji si sa am de toate si cam asta vrem toti sub un aspect sau altul, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  4. astea sunt basme desi interesante sunt basme , cate putere sa fi avut Lucifer sa poata sa se bata cu dumnezeu si dupa sa devina Satana , ar fi facut ce ar fi vrut el din noi , la modu Iad pe pamant si el rege.

    RăspundețiȘtergere
  5. parca nu ar fi iad pe pamant, mai ales cu aceasta criza :) Eu cel putin cred ca ei sunt intr-o lupta continua, dar acest lucru afecteaza mai putin pamantul... si teoretic Lucifer/Satana are controlul asupra pamantului, deoarece majoritatea oamenilor sunt lacomi si rai, oricat de mult s-ar duce la biserica, nu schimba nimic la ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu stie cum e fiecare shi cred ca Dumnezeu stia ce vroia Lucifer cu adevarat trebuie sa aveti incredere in Dumneeu pentru alegerea pe care a facut-o pentru ca nu are cum sa greseascsa. Dumnezeu stie totul si stiu ca si Lucifer avea dragoste in el pentru ca daca nu avea nu putea sa fie aproape de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca parerile noastre sunt smintite,multe din pasajele biblice fac trimitere la invatatura prin exemple!cat despre lucifer probabil nu asa il cheama lucifer in latina inseamna "purtator de lumina" cat despre numele de Satan,termenul este de origine ebraica "sheitan" care s-ar traduce "cel ce se impotriveste" sau "adversar".
    Un alt exemplu de interpretare eronata este si numele arhanghelului mihail (din ebr. me'kail="cel ce se aseamana cu Dumnezeu").Problema existentei entitatii malefice cred ca a fost de mult timp rezolvata deoarece in universul nostru cva-dimensional(cele 3 dimensiuni a materiei + timpul) exista principiul dualitatii atat la nivel de forte fizice ,la nivel atomic cat si la nivelul spiritual.in concluzie forta spirituala negativa era mai mult decat necesara.Startul la dat "cel ce se impotriveste",poate prin nesansa .... cat despre o discutie detaliata kirrisoto322@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Lucifer desi este o persoana malefica are iubire dar numai fata de cei ce ii sunt alaturi lui nu cei ce sunt cu Dumnezeu nu e greu sa analizezi faptul ca cel drept e batjocorit si cel nedrept e laudat cel bogat e lacom si zgarcit si cel sarac e daruitor si un bun sfatuitor eu stiu multe despre Lucifer deoarece eu am devenit satanist si de cand sunt cu el imi merge mult mai bine si cand eram cu Dumnezeu nu aveam absolut nimic dar nu l-am lasat pe Lucifer sa ma schimbe chiar daca sunt cu el asta nu inseamna ca il las sa ma faca egoist rau sau malefic tot ce am cerut prin vraji am cerut pentru mine nu am facut rau la nimeni dar recunosc din cauza demonilor era sa devin malefic dorintele demonii le pot indeplini celor ce sunt cu ei dar MARE GRIJA EI NU POT FI TOTAL DE INCREDERE DEOARECE EI MEREU INCEARCA SA TE SCHIMBE DIN RAU IN MAI RAU PANA PUN STAPINIRE TOTALA PE ADEPT SAU SATANIST VRAJITOR ETC dar liberul albitru consta in a alege ce vrei sa fi sau ce vrei sa devi sau cu cine vrei sa fi etc poti alege in ai lasa sa te schimbe in rau sau a ramane bun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot ce scrie in biblie e codat si totul e facut cu un MOTIV de exemplu un om bun poate deveni rau dar nu pentru ca a vrut sa fie rau ci pentru asi indeplini scopul. Lucifer a devenit rau pentru ca toti ingerii il apreciau si se simteau uimiti de frumusetea si puterea lui dar totusi el nu era iubit pentru ceea ce era ci pentru frumusetea lui de exemplu un om bogat nu e iubit pentru calitatiile sale e iubit doar pentru banii lui el a fost cel mai puternic inger si cel mai frumos dar era al-2-lea in rank adica Mihail era mai presus in ochii lui Dumnezeu decat Lucifer cu toate ca Lucifer era mai frumos si mai puternic el totodata a vazut ca Dumnezeu era cea mai iubita persoana din univers si el la randul lui ce a zis “EU SUNT CEL MAI FRUMOS EU SUNT CEL MAI PUTERNIC EU SUNT CA DUMNEZEU” cu alte cuvinte din cauza ca nu s-a simtit destul de apreciat vazand ca el e cel mai frumos si cel mai puternic i sa urcat mandria la cap si a devenit rau ca sa fie iubit de cei ce il slujesc asta e motivul principal al lui Lucifer totodata lui nu i sa parut corect ca toata lumea sa asculte de Dumnezeu el a zis “FIECARE SA FACA CE VREA NIMENI SA NU ASCULTE DE NIMENI TOTI SA FACA CE DORESC” asa s-a nascut liberul albitru el a considerat ca nimeni nu are dreptu sa fie condus de Dumnezeu ca o marioneta chiar daca Dumnezeu ne-a creat fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea. Satanistii in sine nu il slujesc pe Lucifer ei fac ce vor prin Lucifer adica daca ei au o problema Lucifer ii ajuta dar ei nu asculta tot ce zice Lucifer ca o marioneta ci asculta doar sfaturile lui Lucifer e total opusul lui Dumnezeu ca sa fi cu Dumnezeu trebuie sa faci tot ce zice Dumnezeu ca sa fi cu Lucifer trebuie sa ii ceri ajutorul printr-un ritual si sa ti se indeplineasca orice dorinta.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu ma intreb de ce nu a fost multumit de ce a avut.atat de multa butere o fi avut? daca scrie in blibie moa crede.

    RăspundețiȘtergere
  11. spuneti dara daca avea dragoste si conpasiune de ce a vrut un razboi

    RăspundețiȘtergere
  12. pacatul lui lucifer si a ingerilor care s-au convertit impotriva lui Dumnezeu, nu a fost numai mandria care aparuse dupa ce Dumnezeu mai intai vazuse comportamentul lor murdar si desfranat, in calitate de ingeri pazitori ai fii oamenilor, " au jurat şi s-au legat între ei printr- un legământ cu blestem ca sa faca totul impotriva lui Dumnezeu" oare asta nu e un act de tradare, madrie, neligiuire?

    RăspundețiȘtergere
  13. Pune semn pe toti 1500 etern si vesnic psalmul 50 Biblia din 1990...sangele lor pe capul nostru si al copiilor nostrii [vinovatii],etern si vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dau in invatatura evolutiei mele vesnic 1500-etern in parcela cu hotar la Serpii Maicii Domnului,,cu Avizier Parchet etern.Semne puse peste tot, vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa fie toata imparteala Schiller impartita sa fiim toti vii noaptea ziua cu Altarul meu 1980-vesnic amintire inima suflet simturi jur pe sf Icoana vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa aiba cartea mea intru GEBELEIZIZ Ordinul si Vestalia pret basme de Indrea 1982-etern si vesnic[numarul meu vesnic].

    RăspundețiȘtergere